Web byl ze sentimentálních důvodů archivován pro další generace.

Protože si prohlížíte pouze záznam webu, přihlašování ani vyhledávání není možné.

Championship 2016

Závod č. 7, Dubai Autodrome

Zdravím vás z pouštní Dubaje ve Spojených arabských emirátech, kde se odehrál již sedmý závod letošní sezóny.

Dubai - deroucí se pneumatiky, ani ne tak jezdecké chyby jako vyjetí z tratě a následná penalizace, příliš pozdní brždění - a písek ve zmrzlině - tak by se dal schrnout dnešní závod. To by ale bylo škoda, protože ať se okruh v Dubaji pišní titulem nejmalebnější okruh - na kterém není co vidět - na trati jezdci připravili divákům velmi napínavou podívanou!

Závod č. 6, Laguna Seca

Druhá návštěva na americkém kontinentě nás zavedla na známou trať Laguna Seca. Velké převýšení, písek a hlína kolem tratě, teploty přesahující 30 °C, vývrtka - to jsou slova, při kterých se těm pravým jezdcům začínají sbíhat sliny!

Kimi a MihuLuka nasadili vysoké tempo a oba si zajistili přední pozice s časy 01:22.436 a 01:22.586, jako jediní pokořivší magickou hodnotu 1 minuty a 23 vteřin. 2 minuty před koncem kvalifikace, kdy už se lidé pomalu sbalovali na cestu k nejbližšímu výčepu ještě před závodem, se cílovou rovinkou rozeřval McLaren Stua - 01:22.438 - a ovace rázem oživily ochozy kolem trati - jen 2 tisíciny za lídrem! To, jak v tu chvíli Kimi sedá za volant s tím, že "tak to teda ne", že takový náskok mu nevyhovuje, to je čistě jen naše představa - pravdou ale je, že 37 vteřin před koncem kvalifikace Kimi, ať už o Stuově výkonu věděl či ne, upevnil svou první pozici na startu a odskočil o dalších půl vteřiny!

Zbytek závodnického pole ale nezůstal zahálet, do jedné vteřiny za Kimiho se ještě vešli Kafka a Chlebajz, před kterými hranice minuty a 23 vteřin zůstala doslova jen o pár setin vteřiny; všichni jezdci dokázali i na takto těžké trati zůstat na dohled.

Start pod mračným nebem proběhl bez větších obtíží. Vláček se poměrně rychle roztrhal a vytvořily se menší skupinky. Trať nedaruje sebemenší nepozornost a prověří reakce a vytrvalost - nějaký ten smyk či jezdecká chyba se tak nevyhnula i těm nejlepším, náskok se rázem proměnil v nouzi a třetí se z povzdálí začínal smát. Dokud nevyjel z tratě ven... Pneumatiky se začaly hlásit o slovo kolem 11-13 kola, kdy též začínal souboj o čas v boxech. V druhé polovině závod pokračoval stejným tempem. Kimi postupně začal předjíždět pomalejší jezdce o kolo, jednotlivci spolu i po zastávce v boxech vedli souboje, či se jen snažili držet vůz na trati.

Stu náhle zajel z přední pozice podruhé do boxů, dohadoval se s mechanikem, který vypadal neochotný připojit hadici s palivem, načež z boxů vyjel na trať, aby se opět do boxů potřetí vrátil. To už mu tentokráte jiný mechanik palivo dotankoval. Na dotaz o komentář nám mluvčí stáje Stua odpověděl, že Stu měl nedostatek paliva, a ať se nezlobíme, ale že to je vše, co v současné době může sdělit. Na dotaz, jestli daný mechanik je stále zaměstnancem stáje odpověděl "Bez komentáře".

Kimi nakonec nadělil celé kolo 7 jezdcům, do cíle dorazivší s více než půl minutovým náskokem! Gratulujeme tak KimiKazeSK k dalšímu zářezu na jeho voze a druhému vítězství v řadě! Jako druhý do cíle dojel MihuLuka22, pro něhož je to čtvrtá bedna v řadě! O pouhé tři vteřiny v závěsu za ním do cíle dorazil KAFKAsFRIEND, pro kterého je to už třetí třetí místo! Děkujeme všem závodníkům za účast a těšíme se na viděnou při dalším závodě, tentokráte zamíříme na blízký východ do pouštní Dubaje.

Závod č. 5, Nürburgring

Pátý závod šampionátu nás zavedl na trať Nürburgring v německu. Domácí závod pro BMW a Audi sliboval zajímavý souboj s McLareny. Kvalifikaci vyhrál Kimi (BMW) s náskokem 8 desetin vteřiny za druhým MihuLukou (McLaren), kteří jako jediní pokořili hranici 1 minuty a 56 vteřin. Chlebajz (Audi) vydobil třetí startovní pozici.

Start závodu proběhl až na pár šťouchanců bez problémů. V esíčku Michaela Schumachera se Hocky dostal do kolize s vozem vracejícím se na trať, po které skončil mimo trať a závod tím pro něj skončil. Z posunků a hozené helmy bylo jasně vidět, co si Hocky o nehodě myslí. Uprostřed závodního pole se vytvořil vláček několika jezdců; k vidění bylo množství pokusů o předjetí, soubojů na brzdy ale i penalizací. Kolem 10 kola začali jezdci zajíždět k povinné zastávce v boxech, když najednou se na boxové uličce objevil fanoušek, který právě projíždějícího Lidumila vyhodil z auta a prosvištěl boxovou uličkou nebezpečnou rychlostí. Naštěstí byl vůz na dálku vypnut, než stihnul napáchat nějakou škodu - naneštěstí to ale znamenalo konec pro Lidumila i ve čtvrtém závodě po sobě.

Na prvních pozicích si zatím Kimi udržoval malý náskok před MihuLukou a Chlebajzem a Olaf s venoidem předváděli divácky atraktivní souboj. Z dobré pozice se najednou začal Kafka propadat závodním polem - žeby mechanická závada? Druhá zastávka v boxech tomu nasvědčovala, ale ze záběrů televizních kamer z boxů se ukázalo, že mechanici omylem nasadili sadu pneumatik do deště. Nedivil bych se, kdyby v té chvíli v garáži padaly blesky. Kolize poslala mimo trať venoida, který se ovšem nevzdával, odehnal komisaře, kteří ho už chtěli odtáhnout, a vrátil se zpět na trať. V závěru závodu se Stu nakonec po souboji s hejpresne vyhoupl na šestou pozici.

Závod vyhrál KimiKazeSK, kterému gratulujeme k jeho druhému vítězství! O pouhých 15 vteřin později cílem na druhém místě projel MihuLuka22, který ve svém třetím závodě potřetí stanul na bedně. Hned třetím místem pak do šampionátu naskočil Chlebajz. Gratulujeme a tešíme se na příští závod, kterým zavítáme na americký kontinent na trať Laguna Seca. Předpověď hlásí středně zamračeno (Medium cloud), vy se ale nemračte a za týden zase ahoj.

Závod č. 4, Barcelona-Catalunya

Rekordní srážky provázely dnešní závod na trati v Barceloně, divácká návštěvnost tím ale neutrpěla. Tréninková křišťálová koule předpovídala náročný závod o nízké viditelnosti, ale realita překvapila vyrovnanými výsledky napříč závodnickým spektrem. Kvalifikaci vyhrál Kafka a spolu s Kubajzickem a Stuem zajeli čas pod 1 minutu 55 vteřin - do jedné vteřiny od pole position se pak vešlo dokonce 6 jezdců.

Start tentokráte proběhl bez větších problémů. Z 12. místa se na předních pozicích náhle zjevil MihuLuka a jen 5 kol stačilo na to, aby se dostal na pozici první, kterou se rozhodl už nikomu nepřepustit. Lidumila smůla neopouští, už třetí závod po sobě neviděl šachovnicový praporek. 8. kolo pak bylo osudné pro MuldaThora, kdy jeho McLaren vypověděl službu. Polovina závodu viděla novinku - povinné zastávky v boxech. Jak nám někteří jezdci po závodě potvrdili - tankovat se nevyplatí, jeďte už od začátku závodu s plnou nádrží... Naskočit do šampionátu rovnou za deště bylo nejspíše obtížné (nejen) pro nováčka gabobmw, který ve 20. kole uviděl pomyslnou černou vlajku. Project CARS penalizuje bohužel až moc, a leckdy naprosto zbytečně. Všech 25 kol pak i přes deštivé počasí a nasazené tempo MihuLuky (nejrychlejší čas 01:53.708!) dokončilo 9 jezdců, jen dva dojeli o kolo zpět za vítězem.

Zmíněnému vítězi MihuLukovi22 tak gratulujeme k jeho prvnímu vítězství, Kubajzickovi k místu druhému a Kafkovi k místu třetímu! Děkujeme za účast všem jezdcům a těšíme se příští pátek na další kolo šampionátu, tentokráte na Nürburgringu za normálního počasí.

Závod č. 3, Road America

Nejdelší trať šampionátu zdolána. První zatáčka po startu a nástražné miny znepříjemnily jinak vyrovnaný závod, kdy o pořadí rozhodovaly chyby na trati a výměna pneumatik v boxech.

Kimi opět předvedl nejrychlejší kolo kvalifikace - tentokrát byl ovšem velmi těsně následován venoidem, Lidumilem a Stuem, kteří se vešli do 0.300 setin vteřiny za ním, a všichni tak zajeli čas pod 2 minuty a 8 vteřin. Start se ale opět nepovedl... V první zatáčce skoro polovina startovního pole skončila mimo trať. Tlak na řešení situace po startu je tak stále více zřetelný - vyřešil by letmý start tento problém? Lidumila stále pronásleduje smůla a závod pro něj skončil díky poškozenému feedbacku. Krátce na to vypadl i Selecter.

Závodní pole jinak bylo vyrovnané a na trati docházelo k mnoha soubojům jeden na jednoho. Kuriozní situace nastala pro redbulla, který najel na minu a ztratil tak díky hře pěkné místo. Překvapením byl Stu, který taktikou start cíl dojel na druhém místě a prokázal, že Kimi má v ježdění bez zastávky v boxech slušného konkurenta. Nové pravidlo povinné zastávky v boxech ale není mířeno ani proti Kimimu ani proti Stuovi(-: Skvělý závod pak zakončil souboj redbulla, Hockyho a venoida až do samotného odmávnutí šachovnicovou vlajkou.

Gratulujeme tak Kimimu k prvnímu vítězství, Stuovi ke skvělému výkonu a zaslouženému druhému místu a Kafkovi k místu třetímu. Děkujeme všem účastníkům závodu. Nad Barcelonou se nám postupně stahují mračna a předpověď říká, že bude pršet - nezapomeňte si tak na příští závod přinést deštník!

Tabulka (PCARS Championship 2016)

Zde najdete aktuální žebříček hodnocení šampionátu Project CARS 2016.

Závod č. 2, Brands Hatch

Jedna z nejméně oblíbených tratí (dle volby slov závodníků) je za námi.

Nejlépe se dnes vedlo McLarenům - obsadily čtvrté až první místo. Náročnost tratě vyžadovala od jezdců naprostou koncentraci a sebemenší chybička tak znamenala výlet na trávu či v horším případě inspekci pevnosti svodidel. Obvzláště první kolo bylo svědkem karambolů, díky kterým se mimo trať dostalo více jezdců - situaci ještě prozkoumáme. Závod pak byl celkem vyrovnaný, na trati bylo k vidění množství soubojů, o jejichž výsledku rozhodovala trpělivost, pevnost nervů a volba zastávek v boxech. Do cíle nám pak nedojely dva vozy: Kimiho neopouští smůla a Lidumila opět zastihl problém s vyhozením ze hry.

Kubajzickovi gratulujeme k prvnímu vítězství, MihuLukovi22 k druhému místu a hejpresne k místu třetímu! Děkujeme všem závodníkům za účast a nashledanou v boxech příští pátek!

Závod č. 1, Imola

První závod šampionátu je za námi a neskončilo to pohromou - stěrače stíraly; světla svítila, byť nejednoho zmátlo, jestli se má při západu slunce svítit či ne; mechanické závady se nevyskytnuly a i přes malé problémy způsobené hrou a špatným odhadem paliva - všichni dojeli do cíle.
Gratulujeme Kafkovi k historicky prvnímu vítězství v šampionátu, Kimimu ke druhému místu (i přes nucenou zastávku v boxech) a Kubajzickovi ke třetímu místu! Děkujeme též všem, kteří se závodu zúčastnili a doufáme, že se uvidíme na závodní dráze i příští pátek.

PCARS Championship 2016

Trať Počet kol Počasí
Imola 25 kol počasí Clear
Brands Hatch GP 30 kol počasí Fog
Road Amerika 20 kol počasí Clear

Stránky